Ontspannende manieren om de scherpe kantjes eraf te halen

hulp bij stress

Op het moment dat je stress voelt opkomen, onderneem dan actie om te voorkomen dat het je leven gaat verteren. U zult stress kunnen beheersen als u weet hoe u ermee om moet gaan. Stress is een natuurlijke reactie van het lichaam wanneer we geconfronteerd worden met druk of uitdagende situaties. Het helpt ons te focussen en ons te concentreren op het oplossen van het probleem in kwestie. Maar als stress vaak en langdurig voorkomt, doet het meer kwaad dan goed. Lees Meer

Exercise

Het is bewezen dat lichaamsbeweging stress en angst vermindert. Het maakt endorfine vrij, de natuurlijke ontspanningsstoffen van het lichaam, en helpt u beter te slapen. Het werkt het beste als u het dagelijks doet, maar zelfs een stevige wandeling na een lange dag werken kan al helpen. Als u weinig tijd hebt, kunt u thuis een korte indoor-oefening doen.

Ademhalingsoefeningen

Een langzame en regelmatige ademhaling helpt je zenuwstelsel te kalmeren. Probeer diep in te ademen en langzaam uit te ademen en tel tot 10 terwijl u dat doet. Dit is een geweldige manier om te ontspannen voordat u naar bed gaat, of tijdens een stressvol moment. U kunt ook een ademhalingsoefening proberen die de 4-7-8 techniek heet.

Eerst ademt u alle lucht uit uw longen uit. Adem dan langzaam in door je neus terwijl je probeert je maag naar buiten te duwen. Houd de ademhaling 4 seconden vast. Adem nu langzaam uit door je mond terwijl je probeert je maag weer naar binnen te trekken. Houd 7 seconden vast voordat u weer inademt.

Mediteren

Van deze eeuwenoude praktijk is bewezen dat het stress vermindert. Kies een tijd en plaats waar u alleen kunt zijn en niet gestoord wordt door telefoontjes of andere afleidingen. Probeer elke dag op dezelfde plaats en op hetzelfde tijdstip te gaan zitten. Dit helpt uw geest te concentreren op de meditatie in plaats van op andere dagelijkse spanningen.